تاثیر خواب کافی بر بدن چیست؟

خواب یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که سلامت جسمی و ذهنی فرد را به همراه دارد و باعث می‌شود فرد بعد از بیدار شدن احساس خیلی بهتری داشته باشد .

در مدتی که فرد خواب است بدن شروع به ترمیم زخم‌ها و از بین بردن استرس و مبارزه با بیماری‌ها می‌کند و سوخت و سازهای بدن انجام می‌شود.

خواب نیز مانند تغذیه و ورزش برای بدن لازم است و در صورت کم خوابی یا بی خوابی اثرات مخربی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی در فرد می گذارد. هر کسی حدود یک سوم از عمر خود را در خواب می‌گذراند.

تاثیر خواب کافی بر انرژی و خوش خلقی

هنگامی که خواب کافی داشته‌اید سرحال‌تر و پرانرژی‌تر هستید و سطح هوشیاری و تمرکز شما نیز زیاد است و این باعث می‌شود بهتر به کارها و فعالیت‌های روزانه خود بپردازید.

به عبارت دیگر خواب کافی باعث تقویت حافظه و یادگیری می‌شود و احتمال بروز اشتباه و خطا کم می‌شود.

یکی دیگر از چیزهایی که خواب بر آن تأثیر می‌گذارد خلق‌وخو است. فردی که خواب کافی داشته کمتر دچار علائمی مانند بی قراری، کج خلقی و … می‌شود.

خواب کافی

تاثیر خواب کافی بر قلب

خواب کافی بر سلامت قلب نیز تأثیر می‌گذارد زیرا در شب که فعالیت بدن کم است لازم نیست قلب مانند روز فعالیت زیادی داشته باشد در نتیجه مشکلاتی مانند فشار خون بالا، حملات قلبی و … کاهش پیدا می‌کند.

چند بار بیدار شدن از خواب باعث می‌شود بدن به حالتی که نیاز به سم زدایی است نرسد و مشکلاتی را برای فرد به وجود آورد.

آپنه یکی از بیماری‌هاییست که باعث می‌شود اکسیژن وارد ریه نشود و فرد از خواب بیدار شود در واقع یک نوع وقفه تنفسی است. این اتفاق خیلی سریع می‌افتد و شخص از آن آگاه نمی‌شود و باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود.

با درمان آپنه می‌توان از بیماری‌های قلبی و عروقی که در اثر این حوادث به وجود می‌آید جلوگیری کرد.
باید توجه داشته باشید که کم خوابی بیماری‌های قلبی و عروقی را نیز دو برابر افزایش می‌دهد.

خوابی و قلب

تاثیر خواب کافی بر پوست و زیبایی

خواب کافی بر سلامت پوست نیز تأثیر می‌گذارد فردی که کمبود خواب دارد و به موقع نمی‌خوابد باعث می‌شود تا تولید هورمون‌هایی که کلاژن می‌سازند کاهش پیدا کند.

در صورت کاهش این هورمون پوست حالت ارتجاعی پیدا می‌کند و ظاهر فرد خسته به نظر می‌آید و به مرور زمان باعث کاهش ضخامت پوست می‌شود.

با خواب کافی پوست استحکام خود را حفظ کرده و سلامت عضلات و استخوان‌ها را نیز در پی دارد.

پس به یاد داشته باشید که کمبود خواب فرایند پیری را سریع‌تر می‌کند. پس به اندازه کافی بخوابید تا هورمون‌های رشد که باعث ترمیم سلول‌های آسیب دیده می‌شوند بتوانند به خوبی کار خود را انجام بدهند.

تاثیر خواب کافی

خواب و ورزش

ورزش کردن باعث ایجاد تعادل بین سیستم عضلانی و عصبی می‌شود که پزشکان برای حل مشکلات بی‌خوابی و فکری آن را توصیه کرده‌اند.

ورزش باعث می‌شود فرد هنگام خواب آرامش بیشتری داشته باشد و به خواب عمیق‌تری برود تا عملکرد و سیستم ایمنی بدن به خوبی کار کنند. ورزش از استرس و اضطراب فرد می‌کاهد و باعث برطرف شدن اختلالاتی مانند بی‌خوابی و آپنه می‌شود.

شما می‌توانید ورزش‌هایی مانند دویدن، شنا، پیاده‌روی سریع و … که ضربان قلب شما را بالا می‌برد را برای خوابی راحت امتحان کنید. همچنین می‌توانید از ورزش‌هایی مانند یوگا و ورزش های قدرتی نیز استفاده کنید.

ممکن است در اثر کم خوابی فرد به افزایش وزن دچار شود زیرا با خوابیدن هورمون اشتها کاهش می‌یابد؛ حال با نخوابیدن و کم خوابیدن ممکن است فرد به سمت پرخوری برود و باعث افزایش وزن شود.

تاثیر خواب کافی

ورزش هایی که در خانه می توان انجام داد:

افزایش سیستم ایمنی بدن

یکی از بدترین تأثیراتی که کمبود خواب بر بدن وارد می‌کند تضعیف سیستم ایمنی بدن است.

امروزه با وجود کرونا و آنفولانزا که شیوع پیدا کرده است و مردم به دنبال راه‌هایی برای افزایش سیستم ایمنی بدن هستند باید به اندازه کافی استراحت کنید و خواب کافی داشته باشید.

با وجود استراحت سیستم ایمنی بدن می‌تواند خود را برای مبارزه با بیماری‌ها آماده کند ولی هنگامی که فرد خسته است سیستم ایمنی بدن هم مجبور است سخت کار کند تا بتواند با بیماری‌ها مقابله کند در نتیجه زمانی برای بازسازی و تقویت آن‌ها باقی نمی‌ماند.

تاثیر خواب کافی

عوامل بی‌خوابی

عواملی هستند که باعث می‌شوند در شب نتوانید خوب بخوابید و استراحت کنید که در ادامه این عوامل را ذکر می‌کنیم.
• خوابیدن در طول روز
• مشغول بودن ذهن
• استرس
• تکرر ادرار
• اتفاقاتی مانند مرگ یا بیماری یکی از اعضای خانواده
• مصرف بعضی داروها
• سندروم پای بیقرار
• میگرن
• مصرف مواد کافئین دار
• افزایش سن
• دردهای مزمن
• مشکلات حفره بینی
• خوردن غذای سنگین قبل از خواب
• و …

که هر کدام از این عوامل، تأثیر منفی در بدن فرد می‌گذارد که به عنوان نمونه می‌توان به عدم تمرکز، سردرد، زود عصبانی شدن، تضعیف سیستم ایمنی بدن، مشکلات دستگاه گوارش، احتمال سکته و بیماری‌های قلبی، کاهش میل جنسی، ایجاد مشکلات بینایی، فشار خون بالا و … اشاره کرد.

عملکرد بدن در خواب شب

حتماً برای شما هم پیش آمده است که در ساعت خاصی از شب، از خواب بیدار می‌شوید، این بیدار شدن دلایلی دارد که آن‌ها را ذکر می‌کنیم.

تاثیر خواب کافی

توجه کنید که کم خوابی (کمتر از 6 ساعت) و پرخوابی (بیشتر از 8 ساعت) نیز برای بدن ضرر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود